Aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding
Hulp om een eigendom in Spanje te kopen

Een woning kopen in Spanje kan een complex proces zijn. We kunnen ons voorstellen dat u dan ook veel vragen heeft alvorens te beslissen.
Immodelux is niet alleen uw makelaar, maar we bieden ook aankoopbegeleiding aan. We nemen u mee in het hele proces en zorgen er samen voor dat u uw droomhuis veilig kunt kopen. 

Wat is uw budget?

Aan de hand van uw budget kunnen we u informeren welke de mogelijkheden zijn en voor u de meest geschikte woning zoeken.

Hou rekening met BTW, registratiekosten, een advocaat/gestor, notaris, … Al deze zaken berekenen we mee in de aankoop (en begeleiden we u in), zodat u zonder zorgen kan aankopen en geen kat in een zak koopt.

Begeleiding van A tot Z

Zodra we samen hebben besproken waarnaar u op zoek bent, bieden wij meerdere mogelijkheden, die volgens uw wensen en budget zijn. Mocht u interesse hebben in een bepaald pand of panden, bieden we een VIP-arrangement aan in Spanje om deze en eventueel nog andere panden te bekijken ter plaatse.

U boekt uw vliegticket heen en terug, wij zorgen voor uw verblijf, vervoer en begeleiding tijdens dit 3 daagse bezoek. De verblijfskosten worden voor onze rekening genomen bij eventuele aankoop van een woning.

Eens we samen een geschikte woning gevonden hebben, moeten we het zo snel mogelijk reserveren met de definitieve prijsbepaling. Hiervoor wordt een reserveringsovereenkomst opgemaakt. De reservatiesom bedraagt meestal tussen 3.000 en 6.000 Euro, afhankelijk van de verkoper en het aankoopbedrag van de woning. Pas wanneer het bedrag op de rekening staat kan het pand als gereserveerd beschouwd worden.

De reservatie-duur bedraagt meestal 1 maand (is verlengbaar indien het onderzoeksproces of het regelen van papierwerk meer tijd vraagt). Dit geeft de gestor de tijd om alle onderzoekswerk te verrichten naar de legaliteit van het pand.
Wij begeleiden u in het volledige proces, zodat niets over het hoofd wordt gezien, alles correct geregeld wordt en u zonder zorgen de notariële akte kan tekenen.

Bij eventuele onregelmatigheden worden deze nog rechtgezet of kan u afzien van de aankoop.
Is alles in orde dan maken we een afspraak voor de notariële akte. Hier ontvangt u de sleutels en mag u eindelijk de trotse eigenaar zijn van de nieuwe woning.

We helpen u eventueel verder met een mogelijke verhuis, inrichting, verbouwing, internet, TV, verhuur….

Koopcontract

Zodra alle zaken zijn nagekeken, onderzocht en eventueel zijn rechtgezet, stelt de gestor het koopcontract op. In deze fase wordt er gemiddeld 30 à 40% overgeschreven aan de ontwikkelaar in geval van nieuwbouw en 10% bij een bestaande woning.
De ontwikkelaar moet bij wet een bankgarantie afleveren voor elke schijf die hij ontvangt. Dit is dus vergelijkbaar met de Wet Breyne in België. In geval u eerst grond aankoopt en dan een woning laat bouwen, is het proces ook te vergelijken met het Belgisch proces: u koopt eerst de grond. Dit gebeurt via een notariële akte en betaalt daarna de aannemer telkens er een fase is afgebouwd. U betaalt dus nooit meer dan wat er al gebouwd is.

Het koopcontract (vergelijkbaar met de compromis in België) bevat alle gegevens van de koper en verkoper, de beschrijving van het te verkopen onroerend goed, de betalingswijze, inclusief een exacte datum of ultieme datum waartegen de notariële akte dient betekend te worden.

In het geval u als koper na het ondertekenen van het koopcontract de koop niet wenst door te laten gaan, dan verliest u het reeds betaalde bedrag. Het koopcontract is dus zeer bindend voor beide partijen.

De notariële akte (escritura) vindt meestal plaats binnen de 3 maanden na het koopcontract. Alles is afhankelijk van het soort pand dat u koopt en het al dan niet nodig hebben van een hypotheek.-

Vind uw droomwoning met Immodelux

Laat ons weten waar u naar op zoek bent en wij sturen u graag een vrijblijvend aanbod! 

  Ik heb de Algemene Voorwaarden van Immodelux gelezen en geaccepteerd
  Ik ontvang graag het beste aanbod van eigendommen in Altea en omgeving in mijn mailbox


  Compare listings

  Vergelijken
  ×

  WhatsApp Chat

  × How can I help?