Aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding
Hulp om een eigendom in Spanje te kopen

Als u een woning in Altea wilt kopen, kan dit een complex proces zijn. En we kunnen ons alleen maar voorstellen dat u veel vragen heeft over deze beslissing. Immodelux is niet alleen uw makelaar, wij bieden ook aankoopbegeleiding. Wij helpen u bij de aankoop van ontroerend goed in Spanje. We nemen u mee in het hele proces en zorgen er samen voor dat u uw droomhuis veilig kunt kopen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

We leggen graag meer uit hoe we kunnen helpen bij het kopen van onroerend goed.

Wat is uw budget?

Aan de hand van uw budget kunnen we u informeren welke de mogelijkheden zijn en voor u de meest geschikte woning zoeken.

Hou rekening met BTW, registratiekosten, een advocaat/gestor, notaris, … Al deze zaken berekenen we mee in de aankoop (en begeleiden we u in), zodat u zonder zorgen kan aankopen en geen kat in een zak koopt.

Begeleiding van A tot Z

Zodra we samen hebben besproken waarnaar u op zoek bent, bieden wij meerdere mogelijkheden, die volgens uw wensen en budget zijn. Mocht u interesse hebben in een bepaald pand of panden, bieden we een VIP-arrangement aan in Spanje om deze en eventueel nog andere panden te bekijken ter plaatse.

U boekt uw vliegticket heen en terug, wij zorgen dan voor verblijf, vervoer en begeleiding tijdens dit 3 daagse bezoek. De verblijfskosten worden volledig voor onze rekening genomen bij eventuele aankoop van een woning.

Eens we samen een geschikte woning gevonden hebben, moeten we het zo snel mogelijk reserveren met de definitieve prijsbepaling. Hiervoor wordt een reserveringsovereenkomst opgemaakt. De reservatiesom bedraagt meestal tussen 3000 en 6000 Euro, afhankelijk van de verkoper en het aankoopbedrag van de woning. Dit bedrag schrijft u over naar de projectontwikkelaar in geval van nieuwbouw, naar de makelaar of naar de derden rekening van de gestor in geval van een bestaande woning. Pas wanneer het bedrag op de rekening staat kan het pand als gereserveerd beschouwd worden.

De reservatieduur bedraagt meestal 1 maand (is verlengbaar indien het onderzoeksproces of het regelen van papierwerk meer tijd vraagt). Dit geeft de gestor de tijd om alle onderzoekswerk te verrichten naar de legaliteit van het pand.
Wij begeleiden u in het volledige proces, zodat u niets over het hoofd kan zien, alles correct geregeld wordt en u zonder zorgen de notariële akte kan tekenen.

Bij de notariële akte ontvangt u de sleutels en mag u eindelijk de trotse eigenaar zijn van de nieuwe woning.

Koopcontract

Zodra alle zaken zijn nagekeken, onderzocht en eventueel zijn rechtgezet, stelt de gestor het koopcontract op. In deze fase wordt er gemiddeld 30 à 40% overgeschreven aan de ontwikkelaar in geval van nieuwbouw en 10% bij een bestaande woning. De ontwikkelaar moet bij wet een bankgarantie afleveren voor elke schijf die hij ontvangt. Dit is dus vergelijkbaar met de Wet Breyne in België. In geval u eerst grond aankoopt en dan een woning laat bouwen, is het proces ook te vergelijken met het Belgisch proces: u koopt eerst de grond. Dit gebeurt via een notariële akte en betaalt daarna de aannemer telkens er een fase is afgebouwd. U betaalt dus nooit meer dan wat er al gebouwd is.

Het koopcontract (vergelijkbaar met de compromis in België) bevat alle gegevens van de koper en verkoper, de beschrijving van het te verkopen onroerend goed, de betalingswijze, inclusief een exacte datum of ultieme datum waartegen de notariële akte dient betekend te worden.

In het geval u als koper na het ondertekenen van het koopcontract de koop niet wenst door te laten gaan, dan verliest u het reeds betaalde bedrag. Het koopcontract is dus zeer bindend voor beide partijen.

De notariële akte (escritura) vindt meestal plaats binnen de 3 maanden na het koopcontract. Alles is afhankelijk van het soort pand dat u koopt en het al dan niet nodig hebben van een hypotheek.

Vind uw droomwoning met Immodelux

Doot het onderstaande formulier in te vullen, zet u de eerste stappen naar het vinden van uw droomwoning in Spanje. Laat ons weten waar u naar op zoek bent en wij sturen u graag een passend aanbod! 

Ik heb de Algemene Voorwaarden van Immodelux gelezen en geaccepteerd
Ik ontvang graag het beste aanbod van eigendommen in Altea en omgeving in mijn mailbox


Compare listings

Vergelijken